Saturday, September 22, 2012

Jūrmalas pusmaratons no fanu zonas

6:50 Modinātājs. Tējas pagatavošana, līdzņemamās maizītes, brokastis. SMS komandas biedram.
8:15 Esam ceļā.
9:00 Imanta, Maxima, atkal brokastis un esam ceļā.
9:45 Esam jau notikumu epicentrā.
10:00 Starts. Fanu zonā viss notiek. Ar velo arī eskortējām jaunu personisko regordu uzstādītājus, lai nav garlaicīgi garā posmā.
12:00 Burzinš finiša zonā, pusdienas un došanās "īstās pusdienās" uz Jomas ielas kādu no daudzajām skaistajām vietām.
16:10 Atsveicināmies Dzintaru stacijā no skrējējiem un dodamies meklēt Balto kāpu, kas Lielās upes krastā pie Buļļupes. Rimi un pirmās vakariņas.
17:30 Bez liekas maldīšanās sēžam kāpas smailē. Miers un klusums. Vakariņas. Un ainava kura paveras tāda, ko varētu likt uz 10 Ls banknotes, ja tur jau nebūtu Daugavas loku. Lielupes loks tātad. (Otra šogad mīļākā vieta, kur esmu bijis.)
xx:xx Atceļā tiek uz pleciņa paņemta neliela priede. Kalnos neatlaidiet stūri nevienā brīdī. Tālāk jau atceļš Babītes virzienā.
18:16 Imantā neizdodas sakontaktēt jauno VSK noskrien biedru, lai nodotu nozīmīti (droši vien ka skrien).
18:40 Dzegužkalns - augstākais punkts Rīgā. Pauze un saturīgas sarunas par Latvijas piejūras pilsētām un mūziku. (Man uzmācās doma, ka dienai punkts uz I būtu labs ar kādas teātra izrādes apmeklējumu, kas sen nav darīts, bet ... diena jau beidzas.) Vēl negadījums ar trotuāru, kas arī beizās laimīgi.
19:40 Pēdējie metri pirms RIMI, pēdējā atsveicināšanas šodien un uz mājām, kur mani sagaidīja kaimiņienes veselīgās vakariņas.

Krāsas

21:00 Tiek uztaisīta tēja + Stroh Jaagertee ar citronu, jo jau no rīta kakls ir paziņojis par to, ka rudens sezona ir iestājusies. Apsveicu visus ar 22. septembra ekvinokciju. Redentiņis Latvijas sētās un laukos ieripojis 14:49 pēc vietējā laika.
21:34 Tiek publicēts šis bloga ieraksts.

Dienas piezīmes:
  • Pietrūka kompānijā Gunas (un viņas fočika). Nenobildētie objekti: skats no baltās kāpas, QR kods pie kādas lauku mājas, kas kopējā ainavā radīja kontrastu šaja dabas nostūrī netālu no Babītes.
  • Pusmaratonisti pirmo apli veic ātrak nekā 10 km skrējēji. Pusmaratonisti mēdz aŗi nomaldīties un noskriet garāku distanci.
  • Tualetes apmeklējums Jūrmalā maksā 20 santīmu, bet kaķi tur ir par brīvu.
  • Diena pavadīta pilnasinīgi ... un rīt beidzot svētdiena pēc ilgiem laikiem.


3 comments:

  1. :D Fočiks šodien atpūtās, es gan ne. Pirmā vieta droši vien bija Cenas tīrelī?

    ReplyDelete
  2. Starp citu, šī oficiāli bija Diena bez auto - Eiropas mobilitātes nedēļa ir noslēgta augstā līmenī.

    ReplyDelete
  3. Guna, jā. Cenas tīrelis pirmajā vietā.

    ReplyDelete