Monday, April 22, 2013

MTB posms Ventspilī

Šoreiz avisam īsi. Ja ir pieejama atblstoša tehnika, tad tā ir jāliek lietā. Skriešanas kilometri iepriekšējās nedēļas izskaņā pavisam neplānoti tika samazināti un tika palielināti nobrauktie kilometri uz velo. Pēc Mārtiņa ierosinājuma arī notika treniņi, kad nācas nobraukt ap 70 km diezgan raitā tempā. Un tas ar vienu mērķi - starts vivus.lv rīkotajā MTB maratona seriāla posmā Ventspilī ar kuru tad tiek atklāta MTB sezona Latvijā. Lai saprastu vai tā lieta maz patīk izvēlējos pusmaratona distanci, kas šoreiz bija 23,5 km gara. Laika apstakļi diezgan vēsīgi un uz numura izņemšanu ap 10:00 ir +6 grādi. Vēlāk jau uz startu iesila līdz +10 gradiem pēc celsija. Marataona distances veicējiem starts 12:00. Sākums ved augšup pa diagonāli "Lemberga hūtē" un tad seko "korķis" 6 minūšu garumā. Ja skatās pēc dalībnieku skaita, tad maratona distancē ir ap 270 pieteikto dalībnieku, bet pusmaratona distancē ap 200. Vērojot pirmo startu top skaidrs, ka liela jēga mīties mēli izkārušam startā augšup nav. Arī uz satrtu izgājām diezgan pavēlu, tāpēc atradāmies koridora beigu daļā. Startējam nedaudz pēc vieniem. Lielākā daļa ātrako maratonistu jau bija devušies otrajā aplī, kas aŗī iemesls, kāpēc pusmaratona starts tā tiek altikts. Man gan šķiet, ka pusmaratonistus var droši laist trasē neilgi pec maratonistu starta.

On the road again.
Čipu nav, ir tikai numurs, bet arī nekāda drūzmēšanās nenotiek un starta līnijai tieku pāri diezgan ātri. Diezgan veikli arī tiku līdz "korķa" vietai un biju kaut kur pa vidu. Pēc "korķa" sākās īstais brauciens. Nobraucieni pagriezieni, darbs ar ātrumiem, atpūtas brīži lēzenajos posmos, stumšanās augšup stāvākās vietās. Pārdomas par to cik ļoti tas patīk un secinājums, ka tieši "šodien" divreiz trasi es nergibētu veikt, jo pietrūkst treniņu tieši šādā paugurainā apvidū. Tiesa uz begām jau biju pamanījies braukt nedaudz tehniskāk un "nolūzīs" arī nebiju. Līdzi biju paņēmis skriešanas jostā savu 0,6l pudeli ar sporta dzērienu, ko laiku pa laikam patukšoju. Gandrīz visu laiku priekšā kāds ir, kuru var noķert un apdzīt. Dazkart apdzen arī mani. Šis process padara sacīksti interesantu. Arī pēdējā kilometrā izdevās daži veiksmīgi apdzīšanas manevri un rezultātā 1h:19min:17sek un 43.vieta vecuma grupā vīriešiem. Secinājums tāds, ka jābrauc vēl.

P.S. Neiztika arī bez precedenta. Naktī kāds trases pazinējs bija pārsējis trases marķējumu, tā, ka ātrakie braucēji otrajā aplī devās jau pēc 35 minūtēm, kaut gan trases profils un specifika pieļāva apli ātrakājiem pieveikt ap 55 minūtēm. Kā īsti šo neražu ātrākajiem braucējiem organizētāji kvalificēs es gan nezinu. Tomēr organizētājiem, lai tādas lietas neatkārtotos būtu vēlams trasi pārbaudīt vēl pirms starta to izbraucot un pārbaudot.


No comments:

Post a Comment