Saturday, September 29, 2012

Atskaite Nr.2

Neliels atskats uz to, kas paveikts, kā arī (skaļi neteikšu) izvēlēti nakamie punkti uz kuriem likt akcentu. Visupirms par padarīto.

1. noskriet maratonu
Jā,  beidzot ir paveikts šis punkts. Paskatoties uz iepriekšējo divu, trīs nedēļu skrējienu statistiku man radās sajūta, ka es to patiešām ņēmu un noskrēju nevis cītīgi tam gatavojos.

18. piedalīties 3 orientēšanās sacensībās (der Magnēts)
Atjaunojoties pēc sava maratona aizbraucu paskriet un pamaldīties pa Mežaparku un ar to tad arī šis punkts sasniedza nepieciešamo kvalifikāciju. Pasākums ir interesants un noteikti jāpiedalās arī turpmāk. Pagaidām tas neviļus sanācis ik otrdienu nedēļā pirms Skrien Latvija 2012, gada seriāla pusmaratona posma.

24. ikdienā sākt lietot LinuxOS
Sakarā ar to, ka sāku aizvien vairāk ieurbties konsolē un tās piedāvātajās ērtībās arī nolēmu nodrošināties mājās ar 100% legālu programmatūru. Tāda tā motivācija. Šoreiz populārā Ubuntu vietā nolēmu izmēģinat draugu ietikto Mint. Pagaidām patīk, jo kā viens tā otrs būvēti uz Debian bāzes.

Noskriets ari pirmais ofisciālais 5 km garais distances posms ar laiku 21 minūte un 20 sekundes. Tas tā starp citu, starp septembri un oktobri.

Neskatoties uz jau esošo sarakstu top jauni. Smadzenes turpina darboties. Bet dažas lietas notiek arī bez šādas nosacītas piespiešanās un sarakstiem. Tāda ir arī neliels rezumē par ideju, kuru manā prātā iedēstīja projekts http://www.izdzivot.lv/ Man gan nav apgādājamā bērna un suns, kuru vest pie veterinārārsta, tomēr nolēmu, ka sportošana to varētu daļēji kompensēt.

Bonusa daļa jeb projekts cik tālu var tikt ar 300 Ls?
Biju pārliecināts, ka patiesībā nebūs nemaz tik traki un noturēšos krietni ilgāk, bet realitātē mans 300 Ls izaicinājums beidzās 18. dienā (uzsāku projektu 10. septembrī), kad bilance ieguva mīnuss zīmi. Detalizācijas nebūs, bet pieraksti un skaitļi liecina, ka pārsvarā es iepērkos RIMI, lai gan vienu reizi biju uz tirgu aizstaigājis. Līdz ar to var domāt, ka attiecībā uz pārtiku vēl varētu nooptimizēt izdevumus. Tāpat no RIMI pirkumiem neizdalīju cik % no tiem varētu būt arī ne tik lietderīgi. Domāju, ka ne vairāk par 5-10% gan. Piefiksēju, ka aptuveni 40 Ls varēju ieteupīt un neiztērēt šo dienu laikā. Tomēr šajās dienās ir nomaksātas komunālās saistības. Pārējais ir lielākoties novirzīts pārtikas iegādei. Nedaudz transportam un atpūtai. Ar interesi paturpināšu priekš sevis šo projektu vēl kādu laiciņu (mēnesi), jo tas ļauj iegūt kopainu par to kā tēreju.

P.S. Droši vien, ka publiska projekta uzsākšana man butu beigusies ar to, ka turpmākās 12 dienas būtu jāēd vien cepti kartupeļi, kā tas reiz tik populāri bija studiju laikos. :)

No comments:

Post a Comment